Utlandet er ikke bare Syden, men Syden er grei nok, den. Å hoppe på de greske øyene er Kos! Og det er mange øyer å ta av. Min favoritt så langt: Amorgos, en liten, skvulpende båttur fra Naxos. Har reist en god del rundt i vår vakre og skumle verden – bygget hus på Kuba, saltet torsk på Island, drukket vin i Stellenbosch og besøkt indianerne i den ecuadorianske jungel. Og mer skal det bli!

Erik Lie er journalist med mange års presseerfaring på baken. Norsk Journalisthøgskole 1978–80. Var i 14 år redaktør for fagbladene Diabetes og Diabetesforum. Har før det bl.a. jobbet i Nationen, Arbeiderbladet og ulike avdelinger i NRK, bl.a. noen år i Østlandssendingen. Har ellers frilanset under opphold i Namibia og Ecuador.

Om Reiserik

Kontakt

Erik Lie

Røhrts vei 42

1181 Oslo


Tlf.: 909 70 435

erik-lie@online.no


Facebook


Skriverik


Syklerik


Bokerik

Ecuador

Min ecuadorianske reise foretok jeg høsten 2009. Et lite, litt bortgjemt sør-amerikansk land – fattig, men rikt på opplevelser. Her kan man bade i stillehavsbølgene, klatre på over 6000 meter høye vulkaner og fiske sammen med indianerne inne i Amazonas på samme dag. Ecuador – lite påaktet av nordboere, men fortjener et besøk, om du er på de kanter!

Les mer om Ecuador

 

Jordan

Petra – en åpenbaring midt i ørkenen. Etter å ha vandret gjennom en smal passasje med loddrette bergvegger, ligger Petra der som et Soria Moria. Nabateerne etterlot seg de uthogde smykkende i fjellskrentene for mer enn 2000 år siden. Et besøk i fotsporene til Lawrence of Arabia inne i Wadi Rum er også et minne for livet. Begge turistmålene i overkommelig avstand fra kystbyen Aqaba. Besøk byen før tursimen blir for ødeleggende. 

Hellas

Øyhopping i Egeerhavet – aldri kjedelig. Langt fra gatekampene i Athen ligger øyene på rekke og rad ute i Egeerhavet. Hellas trenger turister, og turistene trenger Hellas. Santorini er bratt og flott, men dyr. Prøv noen av de mer bortgjemte øyene. Egiali på Amorgos – så langt mitt favorittsted. Her overvar vi EM-finalen i 2004 da Hellas gikk helt til topps. Mythos-en smakte ekstra godt den kvelden.


 

Italia

Amalfikysten sør for Napoli – stupbratt og usedvanlig vakker. Også for salig Henrik Ibsen, som tok inn på diverse hoteller i omegnen. Også Italia bød på en fotballopplevelse: Fra annenetasjen på Hotel Nice i Sorrento var vi vitne til at italienerne gikk amok denne julikvelden i 2006, da hjemlandet vant VM-finalen i fotball. Eksoseimen hang tjukk mens  tusener av scootere og Fiat-er i timer raste rundt i de trange gatene.


 

Kroatia

Rovinj, en trivelig by i vest. Kroatia med sin smellvakre kyst er hærtatt av turister fra hele verden etter den lokale krigen. Vi tok båten fra Venezia og smakte på Rovinj og Porec. Den italienske arkitekturene dominerer. Et ferieland å anbefale.

Reiserik anbefaler
Lenker

www.lonelyplanet.com – sett i gang og reis!
www.aftenposten.no/reise/article2105487.ece – hvor godt kjent er du i Europa? Morsom test.
www.atlantis.no – Atlantis Utveksling tilbyr kulturutveksling i Norge og til hele verden.
www.eltranslador.com – oversetter fra spansk til norsk i en fei
www.turistforeningen.no – turer og hytter i alle fasonger
www.kalimera.se – til Hellas? Kikk her først.
www.islandstrolling.com/norwegian – ei flott side av og for øyloffere i Hellas
http://skopelitissa.com – nok et spennende og innholdsrikt nettsted fra Hellas 
www.sorrentoweb.com – har vært der – anbefales.
www.venere.com – hotellguide for hele verden
www.rutebok.no/nriiis/Default.aspx – nasjonal ruteplanlegger
tekstogtekstil.no – Designer-Marits hjemmeside
www.kattwalk.com – Designer-Marits eget utsalg av alt fra vesker, smykker, puter, barneklær og utstyr til katten
http://www.lonelyplanet.com%22%20%5Co%20%22http://www.lonelyplanet.comhttp://www.aftenposten.no/reise/article2105487.ece%22%20%5Co%20%22http://www.aftenposten.no/reise/article2105487.ecehttp://www.atlantis.no%22%20%5Co%20%22http://www.atlantis.no%22%20%5Co%20%22http://www.atlantis.no%5C%22%20%5C%5Co%20%5C%22http://www.atlantis.nohttp://www.eltranslador.com%22%20%5Co%20%22http://www.eltranslador.com%22%20%5Co%20%22http://www.eltranslador.com%5C%22%20%5C%5Co%20%5C%22http://www.eltranslador.comhttp://www.turistforeningen.nohttp://www.kalimera.sehttp://www.islandstrolling.com/norwegian%22%20%5Co%20%22http://www.islandstrolling.com/norwegianhttp://%22http://www.sorrentoweb.comhttp://www.venere.comhttp://www.rutebok.no/nriiis/Default.aspx%22%20%5Co%20%22http://www.rutebok.no/nriiis/Default.aspxhttp://tekstogtekstil.no/Tekst_&_Tekstil/Om_Tekst_&_Tekstil.htmlhttp://www.kattwalk.com/Kattwalk/Kattwalk.htmlshapeimage_9_link_0shapeimage_9_link_1shapeimage_9_link_2shapeimage_9_link_3shapeimage_9_link_4shapeimage_9_link_5shapeimage_9_link_6shapeimage_9_link_7shapeimage_9_link_8shapeimage_9_link_9shapeimage_9_link_10shapeimage_9_link_11shapeimage_9_link_12